Wij geven om de maatschappij

Bij Hofrijn Bouwgroep zien we het als onze verantwoordelijkheid om een positieve impact op de maatschappij te hebben en actief deel te nemen aan Social Return On Investment (SROI)-initiatieven. We geloven in het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en streven ernaar om bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Door ons in te zetten voor SROI kunnen wij een bijdrage leveren aan het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van sociale inclusie.

We zijn trots op de impact die we hebben en blijven ons inzetten om een verschil te maken in de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Wat is social return?

Social Return On Investment (SROI) is een aanpak gericht op het vergroten van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Rijk gebruikt zijn inkoopkracht om deze groep perspectief te bieden op werk, inkomen en maatschappelijke participatie. Bij het verstrekken van opdrachten kunnen overheidsinkopers opdrachtnemers aanmoedigen of verplichten om kwetsbare groepen te betrekken bij de uitvoering van de opdracht.

Door Social Return On Investment toe te passen, zorgt de Rijksoverheid ervoor dat investeringen niet alleen financieel rendement opleveren, maar ook concrete sociale voordelen bieden. Op deze manier draagt inkoop bij aan de realisatie van overheidsbeleid, organisatiedoelstellingen en het creëren van maatschappelijke meerwaarde.

Dominique

Dominique, voorheen afhankelijk van bijzondere bijstand, vond haar weg naar Hofrijn Bouwgroep via een uitzendbureau vanuit de gemeente. Na slechts enkele weken bij ons te werken, voelt ze zich al helemaal op haar plek.

Hofrijn Bouwgroep heeft Dominique ondersteund en begrip getoond voor haar achtergrond, wat ze enorm waardeert. Met haar leergierige instelling heeft Dominique al grote stappen gezet in de korte tijd dat ze bij ons werkt.

Wat Dominique het leukst vindt, is het plannen van werkzaamheden en de opvolging ervan. Ze heeft zelfs de ambitie om op termijn door te groeien naar de rol van projectleider.

Bij Hofrijn Bouwgroep bieden we graag alle mogelijkheden en kansen voor Dominique om haar doelen te bereiken, en we ondersteunen haar graag met groeien in haar carrière.

Pinto

Pinto, via Ampliar bij Hofrijn Bouwgroep als timmerman terechtgekomen, vervult deze rol nu al enkele weken en voelt zich er goed op zijn plek.

In tegenstelling tot zijn vorige werkgevers, waar hij vaak ver van huis was en maandenlang aan één project werkte, bevindt Pinto zich bij Hofrijn Bouwgroep meer in de regio en werkt hij aan kleinere klussen en projecten. Dit bevalt hem veel beter.

Pinto is gekoppeld aan een vaste collega waar hij goed mee kan opschieten en van wie hij veel kan leren. Hij heeft een sterke drang om verder te leren en zich te ontwikkelen in zowel timmerwerk als loodgieterswerk, met als doel een echte allrounder te worden.

Hofrijn Bouwgroep biedt hem de mogelijkheden en ondersteuning om zijn ambities waar te maken.

Waar mogen we u mee helpen?
Kom in contact.